Марк Кнопфлер отново в България!!!

Posted: декември 1, 2012 in Новини

Марк Кнопфлер, един от големите съвременни китаристи, идва отново в България. На 29 април 2013 ще свири с групата си  в София.

Спомням си как се запалих за музиката му. Първо разбира се намерих албумите на Дайър Стрейтс, после и другите. Дълго търсих записите с Боб Дилън. Бях чул,  че имат общ албум (Infidels 1883). Това беше отдавана, в една друга епоха – преди интернет и youtube:-).  Затова реших да ъпгрейдна малко информацията си по темата за общите им проекти и гугъл бързо ме вкара в реалността.

Марк и Боб Дилън правят серия съвместни концерти през 2011  и 2012. Ето и видео на техен концерт  от миналата година, качен в тубата. Той си е повече на Марк и групата му, Дилън се появява накрая за няколко парчета.

Като тръгна приказката за Дилън, чуйте и песента му Knocking on a Heavens Door с участието на Марк. Акомпанимента му е толкова фин, че трудно си представяш песента по друг начин. А солото в началото на втората минута… не може да бъде сбъркан с друг. Записана по много тъжен повод, но струва ми се една от най-добрите версии на песента.

За Марк и свиренето му сигурно ще пиша още постове, но най-доброто е да се слуша музиката му на живо. Затова и голямата новина за нас българските му фенове е, че след по-малко от 5 месеца той ще е отново тук!
Не пропускайте концерта. Билети вече се продават на ticketpro.bg , касите на НДК, както и сайта на Марк  markknopfler.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s