За мен

sandino 2014

В музикален клуб Сандино, Ирландия

 

Анастас Михайлов, MA, LRSM
Музикален педагог,  психолог

 

 

 

Роден в София, от 5 годишен свири на цигулка, а на 14 започва да се занимава с китара. Изучава класическа китара при маестро Д. Дойчинов и Р. Трифонов; блуз и рок китара при Г. Мирчевски; джаз импровизация при проф. С. Венковмузикална теория, композиция и оркестрация при акад. Васил Казанджиев. През 1991 придобива квалификация преподавател по китара и музикални теоретични дисциплини, а през 1996 завършва СУ „Св. Кл. Охридски” с магистърска степен по психология.

Квалифициран  инструменталист; дипломиран преподавател и лицензиант на Associated Board of the Royal Schools of Music- UK.  Докторант в катедра Музика на Югозападен университет Неофит Рилски.

В практиката си като психолог в продължение на години е групов водещ на различни социално-психологически обучителни програми. Включва се  като водещ или участник в специализирани тренинги в Испания, Италия, Холандия, Полша, Унгария, Сърбия, Русия и България. Основните му психологически интереси са в сферата на груповата работа.

nwrc stas students

След лекция пред студентите на музикалния департамент на North West Regional College, ЛондонДери, Северна Ирландия 2014

 

 

Паралелно с това продължава професионалните си занимания с музика, изнася концерти с различни музикални формации в страната и чужбина. Участва в записи като изпълнител, аранжор и автор.

 

Разработва и публикува оригинални китарни аранжименти на българска народна музика. Създава собствени композиции и песни, както и адаптира произведения на Й.С. Бах и други автори за тамбура. Преподава китара и музикална теория, разработва  оригинален метод за обучение по китара. Член Дружеството на психолозите в България и МУЗИКАУТОР-Дружество на композитори, автори и музикални издатели за колективно управление на авторски права.