Групови уроци

Вече сте усвоилили основните техники и сте изпитали удоволствието от свиренето на китара. Замисляли ли сте се да посещавате групови уроци? Ако не сте, ето няколко причини да го направите.

  • Притеснение от свирене «пред хора». Повечето музиканти имат нужда от усамотение за да се упражняват. Но същността на музиката е в общуването. Често в началото музикантите се притесняват да свирят «пред хора», които ги гледат. Можете да се справите с това притеснение като взимате уроци в малки групи. Така ще намалите тревожността си свирейки пред другите и постепенно ще усетите радостта от общуването на езика на музиката.

    photo by Guy Donges "Frontal Neck"

    „Frontal Neck“ снимка:Guy Donges

  • Някои музикални умения просто изискват други хора. Ако искате да свирите с други хора, единствения начин да се научите е да започнете да го правите. Груповите уроци са съобразени с вашия стил и музикални търсения. Ще имате възможност да се упражнявате и да учите тънкостите на това да свириш с други музиканти. Ще усвоите неща, които няма да научите ако посещавате само индивидуални уроци.
  • Нови приятелства. Музикалните приятелства са специални. Хората, които не се занимават с музика, трудно могат да го разберат. Нищо не може да се сравни с това да общуваш чрез музиката. Груповите уроци ще ви помогнат да развивате музикалните си способности и едновременно с това да създадете нови приятелства. Така ще обогатите емоционалния си свят с нови нюанси и ще откриете свободата на музикалното общуване.
  • Обратна връзка. Свиренето с други хора е един от най-добрите ориентири как се развивате като музикант, за вашите силни и слаби страни, търсения и интереси. Ако искате да тествате къде сте в това безкрайно пътешествие наречено музика, груповите уроци са това, което ви е необходимо.
  • Груповите уроци не са просто уроци по китара. Умението да свирите с други хора е изключително необходимо ако искате да се развивате като музикант. Добрия китарист освен да свири трябва да умее да слуша. Да чува другите около себе си, да намира своето място в общата музикална структура, да общува както с колегите си, така и с публиката. Груповите уроци учат как да бъдем играчи в един отбор. Как да изразим себе си така, че това да е в синхрон с изявата на другите.

Ако искате да посещавате групови уроци в школата, вижте раздела контакти.